Započeta rekonstrukcija i obnova Crkve Gospe od Snijega u Cavtatu

Već duži period gvardijan fra iIija Stipić, pripremao je projekte, svu potrebnu dokumentaciju. dozvole za početak obnove i rekonstrukcije crkve Gospe od Sniga u Cavtatu.
Dugo očekivana obnova bisera Cavtata, započeta je polovinom mjeseca rujna ove godine. Sama obnova crkve kao i krova već duži period vapi za obnovom, a vrijedne umjetnine i eksponati u samoj crkvi također mogli su doći u fazu propadanja. Zahvaljujući Ministarstvu kulture republike Hrvatske, Franjevačkoj provinciji Svetog Jeronima u Zadru na čelu s provincijalom fra Andrijom Bilokapićem , Općini Konavle s načelnikom gosparom Božom Lasićem, kao i pojedinačnim vjernicima koji su duhom i tjelom vezani uz samostan u Cavtatu započela je obnova koju smo željno iščekivali.
Prva faza obnove crkve podrazumjeva, radove na krovu , koje izvodi domaća firma iz Konavala „Paschal“ d.o.o Lovorna, a radove nadgleda gospar Zdravko Nivić, nadzorni inžinjer. U samu obnovu krova uključena je Uprava za zaštitu kulturne baštine – konzevratorski odjel u Dubrovniku.

Dok se izvode radovi na prvoj fazi, tim priprema već drugi dio projekta, unutrarnje uređenje, što podrazumjeva drugu fazu obnove crkve.  Važno se  “moliti dragom  Bogu svakim danom za radnike koji izvode radove, kao i za darovatelje, da usliša njihove nakane i da započeti posao bude uspješno okončan”, poručio je gvardijan fra Ilija.

Cavtat, 23.09.2021.

DSCN4245 300x225 - Započeta rekonstrukcija i obnova Crkve Gospe od Snijega u Cavtatu DSCN4246 300x225 - Započeta rekonstrukcija i obnova Crkve Gospe od Snijega u Cavtatu DSCN4249 300x225 - Započeta rekonstrukcija i obnova Crkve Gospe od Snijega u Cavtatu DSCN4251 300x225 - Započeta rekonstrukcija i obnova Crkve Gospe od Snijega u Cavtatu DSCN4254 300x225 - Započeta rekonstrukcija i obnova Crkve Gospe od Snijega u Cavtatu DSCN4255 300x225 - Započeta rekonstrukcija i obnova Crkve Gospe od Snijega u Cavtatu